Direct hulp aanvragen


Wat heeft u nodig?


 

Wordt vrijwilliger bij de Hulpkring. Samen met meer dan 100 andere vrijwilligers, geef je een stukje van je tijd aan mensen, die dat echt nodig hebben. Het werk vraagt gemiddeld één á twee uur per week. En je wordt vrijwilliger bij een club waar collegialiteit en een goede sfeer hoog in het vaandel staan.

Vriendschappelijk thuisbezoek: Je gaat op bezoek of iets ondernemen met mensen, die weinig of geen contacten hebben. Aanmeldingen voor bezoeken komen binnen via de ouderenadviseur, familie en/of bekenden of de mensen melden zichzelf aan. Als je vrijwilliger wordt bekijken we bij welke cliënt jij past en of je iets voor hem/haar kan beteken. Het contact is bezoek één tot anderhalf uur eens in de twee á drie weken.

Klusjesdienst. Je gaat naar de mensen thuis om te helpen met een eenvoudige klus. Dat kan zijn een lekkende kraan, een losse tegel, een lekke fietsband, een te vervangen lamp, een te verplaatsen kast, enz. Een klusje duurt normaal niet langer dan één hooguit twee uur. Grote klussen zijn voor de vakman. We hebben op dit moment vooral een tekort aan vrijwilligers, die kleine klusjes in de tuin kunnen oppakken.

Vervoer en begeleiding. Je vervoert mensen met je auto die dat zelf niet meer kunnen. Het gaat om cliënten, die niet in aanmerking komen voor vergoeding door de overheid. Of om mensen, waarvan de vaste begeleider een keer niet kan. Het vervoer is vaak binnen de gemeente Leek, maar kan ook naar het ziekenhuis zijn. En wanneer de cliënt er om vraagt - en jij wilt dat- kan het zijn dat je met de cliënt meegaat de spreekkamer in. Natuurlijk ontvang je een kilometervergoeding.

 

Bel met één van bovenstaande nummers. De coördinatoren kunnen je alle informatie geven. Als je je aanmeldt volgt er een gesprekje, waarin je kunt aangeven wat je van het werk verwacht. Mailen kan eventueel ook; als je je telefoonnummer in de mail zet nemen we snel contact met je op. De Hulpkring, Oldenoert 32, Leek. Mailadres  info@hulpkring.nl

25